כיפה במתנה

שאלה:

שלום וברכה שבוע טוב! לפני מספר ימים הודעתי לבן דוד שלי שאני מחפש כיפות והוא אמר לי שהוא מוכר כיפות ויביא לי במתנה היום הגעתי אליו ולקחתי שתיים בחינם ,כשהגעתי הביתה התחרטתי שלקחתי האם אני צריך להחזיר לו את הכיפות או שמא אני יכול לשמור אותם..?

תשובה:

לא הבנתי את הבעיה, אם הוא נתן לך במתנה בלב חפץ, מה בעצם הבעיה? אם את חושב שהוא נתן רק מתוך אי נעימות זה משהו אחר, אבל נשמע שנתן מרצונו הטוב אז למה לא…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי הבנתי שאלתו היא כך: הוא לא חובש כיפה, וכנראה החליט להתחזק וללבוש כיפה.
    לאחר שלקח את הכיפות התחרט מהקבלה שלו ללובשם בכלל.
    והשאלה שלו שמכיון שהוא לא הולך להשתמש איתם – חייב להחזיר בחזרה. או שמא יכול להשאיר אצלו בצד, אפי' שהוא לא מתכנן כרגע להשתמש איתם.