ייחוד ומגע בין אב לבין בת מתרומת זרע

שאלה:

ברצוני לשאול, זוג שנאלץ להשתמש בתרומת זרע בשל בעיות פוריות (כמובן מגוי ולאחר קבלת היתר מרב), האם במידה שתיוולד בת – החל מגיל 3 האב צריך לנהוג איתה כאילו היא זרה לעניין ייחוד או מגע?

תשובה:

שלום רב,

אכן במידה שתיולד בת יחול עליו כל ההלכות שבין אדם לילדה זרה. אמנם מקילים בזה לעניין יחוד עם דלת שאינה נעולה ראה שו"ת אגרות משה אבה"ע ח"ד סי' סד – סה. אבל בייחוד גמור, ומגע ודאי צריכים להימנע.