שיעור קביעת סעודה

שאלה:

שלום לרב, 1.בעניין שיעור קביעת סעודה על פת הבאה בכיסנין לספרדים האם הוא לפי הנפח/המשקל של המאכל או לפי שיעור שביעה (אני פוסק עפ הרב עובדיה) 2. האם בחלה מתוקה קטנה יש נפח שמחייב בברכת המזון והמוציא 3. שמעתי מאדם אחד שחישוב שיעור כזית בנפח הוא כנפח קופסת גפרורים, האם הרב שמע על כך?

תשובה:

שלום וברכה

לפי הספרדים השיעור הוא לפי הנפח ויש ששיערו במשקל, אבל לא לפי השביעה, וכיון שהספרדים לא כך כך קיבלו את שיעור חזון איש, יש לחשוש לחומרא כבר ב200 סמ"ק או 200 גרם שאולי הוא שיעור קביעת סעודה, וצריך בזה הרבה זהירות.

כזית יש בו דעות חלוקות כמה הוא, י"א 13 סמ"ק וי"א 27 סמ"ק וי"א 33 סמ"ק, קופסת גפרורים היא בערך 30 סמ"ק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדדתי נפח בסמ"ק של קופסאת גפרורים ( אורך 5 סמ רוחב 3.5 וגובה 1 סמ) זה יוצא 17.5 סמ"ק, איך הרב חישב שקופסאת גפרורים הנפח שלה הוא 30 סמ"ק?

  2. כבר העירו כאן השבוע שבשנים האחרונות הקופסאות קטנו ויש להזהיר על כך, ציינו זאת בתשובה אחרת בדיוק השבוע. אגב מעניין לי יצא שזה 23 סמ"ק או שיש חברות שונות או שלא חישבתי מדוייק, אני לא בקי כל כך בחישובי שטחים…