מסירת חפצים בין גברים לנשים

שאלה:

שלום לכבוד הרב אישה נידה לא מקבלת או מוסרת מיד בעלה לידה .מה הדין לגבי איש זר כמו במכולת שמורים כסף ומקבלים עודף .לגבי הילדים הבנתי איך בעיה .תודה

תשובה:

אין כל משמעות בענין זה להיותה נדה לגבי אדם אחר, ההרחקות האלו שקבעו חכמים הם דוקא בבעל שיש חשש שיבואו לידי קירבה מה יוביל לתשמיש חלילה בזמן נידתה, אבל באדם אחר לא חששו אלא במגע של חיבה שאסור כמובן ולחלק מהדעות הוא גם איסור תורה. בכלל לגבי אדם אחר אין משמעות להיותה נידה כיון שבלאו הכי היא אשת איש… זה גם כרת… יש קהילות שנהגו שנשים וגברים זרים לא מוסרים מיד ליד כלל, אבל זו הנהגה של צניעות שתלויה במנהג ואין בכך איסור כיון שאין בזה חיבה. במגע אפילו שאינו של חיבה החמירו יותר.