יש כשרות מהודרת לאבקת חלב נכרי?

שאלה:

שלום רציתי לשאול אלו הכשרויות ניתן לאכול במאכלים עם אבקת חלב נוכרי

תשובה:

למיטב ידיעתי אין שום כשרות מהודרת שנותנת הכשר על אבקת חלב נכרי, מטעמים מובנים… אין כל היתר מרווח לאכול אבקת חלב נכרי… נכון הדבר שבזמנם התיר זאת רבי צבי פסח פראנק, אבל אלו היו ימי מחסור, בזמנינו שיש הכל הכל כולל ממתקים ואין צורך להקל, אז למה להקל? סתם כי זה שוקולד יותר מוערך קצת…