ח' פסוקים מי כתבם

שאלה:

הגמ' דנה על ה"שמונה פסוקים" מי כתבם. לכאורא מדובר הרי בשנים-עשר פסוקים? שכן לרות שאמנם "וימת שם משה" צריך לדעת מי כתבו אך גם "ויעל משה אל ערבות מואב" הוא הרי עלה לבדו ולא היה איש שימסור את הדברים כמו"כ לכאורה הוא לא היה יכול לכתוב זאת בלשון עבר קודם שהדבר התרחש בפועל וכן הוא לא חזר משם למסור זאת?

תשובה:

אין לי תשובה ברורה לשאלתך, אבל היא מאירה לי נקודה שהתקשיתי, בה שכן בשונה מהרבה מפרשים, הכל בו בסי' כ' טוען שהח' פסוקים הם מויעל משה עד ויהושע, ולא עד סוף הפרשה, וכנראה הוקשה לו שאלתך ולכן הוא כך מפרש!

מעניין.