האם ראוי ליתן צדקה לבעל דירה בירושלים

שאלה:

בס"ד שמי רפאל זרביב סיפר לי גבאי של צדקה שיש יהודי שמתגורר בירושלים בעל חובות כחצי מליון, ומחתן בן וביקשו מהגבאי של הצדקה לעזור לו באלף דולר. אמר הגבאי לבעל השמחה למה שאעזור לך, תמכור את הדירה שלך בירושלים, ותעבור לבית שמש אמרתי לגבאי גם מי שיבקש עזרה והוא גר בבית שמש תגיד לו מכור את דירתך ותעבור דירה לקרית גת. ומי שגר בקרית גת תגיד לו לעבור לעפולה, וכך כולם יהיו מסודרים… הוא אמר לי לאחר מכן ששאל רב, והרב אמר שהוא צודק. אשתי אמרה לי לא יתכן, אולי הוא לא הציג נכון את השאלה. ולכן רציתי לדעת מה דעת כבוד הרב שליט"א בזה תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

בודאי שזו טעות. מעבר דירה הוא דבר מורכב מאוד מבחינה רגשית משפחתית והרבה פעמים יגרום לקשיים נוספים גם כספיים וגם משפחתיים, לא עושים זאת סתם כך, ולכן ודאי הוא נחשב כאדם נצרך שיש לתת לו צדקה.