ברכת האורח רווק בבית הוריו

שאלה:

בס"ד, רווק, הדר בבית הוריו, בגיל 27, מתפרנס באופן מלא, האם צריך לומר 'ברכת האורח' בברכת המזון בבית הוריו?

תשובה:

שלום וברכה

בבן גדול הסמוך על שולחן אביו ואינו נשוי, נחלקו חכמי הספרדים: בכף החיים למהרי”ח סופר זצ”ל סימן ר”א ס”ק י”ג כתב: ולכאורה נראה דהיינו דוקא באינו סמוך על שלחנו אבל בסמוך על שלחנו יש לו דין של בן בית ולא אורח ואינו צריך לברך ברכת האורח. אבל בספר כף החיים למוהר”ח פאלג”י כתב בסימן כ”ה סעיף מ”ג שאם הוא גדול אע”פ שסמוך על שולחן אביו צריך לברך ברכת האורח. וכנראה הכריעו לחומרא כדעה השניה. זה שאתה מתפרנס אינו עיקר הענין, אלא האם מזונותיך מסופקים לך באופן סדיר מההורים הרי שאתה בכלל הדיון הנ"ל, אבל אם אתה ניזון על ידי עצמך ורק מידי פעם אוכל שם, אז ודאי יש לומר ברכה זו.

בהצלחה