תפילה ברחוב – נקיות

שאלה:

כיוון שברחוב היום מצויים הרבה גללי בעלי חיים כמו כלבים, צריך לבדוק אם יש כאלו או אם יש ריח בכל יציאה לרחוב כשרות לומר דברים שבקדושה? ואם רוצה להתפלל שמונה עשרה ברחוב או לקרוא קריאת שמע- שאלו דברים שבקדושה יותר חמורים מבחינת הלכות נקיות המקום? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

שלום רב

אם אין ריח אין צורך להרחיק, ואם יש ריח יש להרחיק ד’ אמות ממקום שכלה הריח ואסור להניח שם תפילין. אני חושב שבדרך כלל אין ריח, כך שאין צורך להכנס ללחץ ולחשוש יותר מידי, אבל אין ספק שהרחוב אינו מקום אידיאלי לתפילת שמונה עשרה… וגם לא לקריאת שמע… זה יעשה רק במקרה של אונס שהזמן הולך לחלוף. יש גם בעיה של מראות שאינם צנועים.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ עט סעיף ד.