צניעות בפגישות שידוכין

שאלה:

באיזו מידה מותר לגלות חיבה כלפי מישהי שאני בקשר מתקדם איתה אבל עדיין לפני אירוסין? האם מותר להחמיא על מראה? לקרוא לה מאמי?

תשובה:

שלום וברכה,

מאוד קשה להשיב על שאלה זו, כי זה מאוד תלוי בקודים החברתיים בציבור בו גדלתם וכו', מילה שתתפרש כקירבה יתירה אצל בן ישיבה [שלא יעלה על דעתו לגלות קירבה כזו לפני אירוסין] עשויה אצל אדם אחר להתפרש כנימוס נעים ותו לא… העקרון הבסיסי הוא שיש להמנע מגילויי קירבה יתירה כדי שלא לבוא חלילה להרהור עבירה ויותר מכך, והאמן לי שכאן באתר כבר שמענו הרבה מאוד כאב לב של אנשים שהגיעו למצבים שלא חלמו שאי פעם יגיעו אליהם… גם אחרי האירוסין יש להשמר מאוד מקירבה יתירה מידי.

החלטות טובות ושבת שלום.