שידוכים

שאלה:

שלום הרב אני נמצאת במצב מסויים שלא יודעת לתאר בדיוק הרגשות. אני יצאתי עם בחור חצי שנה ולא שמרנו נגיעה. אני אמרתי לו שרציתי שנצא בשידוכים ולהחליט אם להתקדם ולהתחתן או לא לפי מה שנדבר. הוא לא הסכים כי הוא לא היה בגיל ולא רצה אז נפרדנו ולא היינו בקשר. אחרי 5 חודשים המורה שלי של ציור שמכירה אותו בלי לדעת שאנחנן היינו בקשר התקשרה רליו והיציעה לו אותי. הוא היסכים. יצאנו בששידוכים. הגענו להחלטה שכן רוצים להתחתן. אבל הוא רוצה לעשות שאלת רב האם כל העיניין הזה שלא שמרנו נגיעה בכלל ישפיע בזוגיות שלנו. אני יודעת שאנחנו מתאימים ובאמת שקרו הרבה מצבים של השגחה פרטית אני לא חושבת שבורא עוךם סתם עןשה דברים. אנחנן עושים יום הולדת באותו תאריך. אני יותר גדולה ממנו ב3 שנים. לי קוראים ….ולו … שהם שמות מתאימים.. אנחנו באותו ראש וגישה ויש לנו את אותם שאיפות אותו בית יהודי וכו ברוך ה. אני חושבת שיש לנו את הפוטנציאל לתקן את כל העברות שעשינו שלא שמאנו נגיעה. אבל לא חושבת שה סיבה שלט נבנה בית נאמן בעם ישראל.. אני בטוחה שהוא יהי תלמיד חכם אם נתחתן כי זה המטרה שלי והכיוון של שנינו. הוא יתן נחת לבורא עולם.. יש הרבה השגחה פרטית ולא סתם ה שלח את המורה להציע אותנו אחד את השני. וזה היה אחרי ראש השנה.. זה גם סימן אני חושבת..אחרי יום כיפור וכו ה סלח לנו למעלה ואומר לנו להתחיל מחד פה למטה גם. נתקן את זה ביחד. נשמור נגיעה כמובן לפני החתונה ואחרי החתונה נשמור טהרת המשפחה הכי הכי טוב דווקא.. שום דבר לא קורה סתם.. האם אני טועה בלירצות להתחתן איתו ולהקים ולבנות בית ביחד? זה עדיף שלא נתחתן? אני באמת חושבת שאנחנו מתאימים..

תשובה:

אין ספק שאת צודקת שזה שחטאתם ולא שמרתם נגיעה זה לא סיבה להמנע מלהנשא. כל הסימנים שהזכרת אינני בקי בהם, אבל אם תם חושבים שאתם מתאימים מבחינת השאיפות, ויש לכם רצון משותף להקים בית יהודי נאמן, ויש ביניכם כימיה ומחבבים אחד את השני, בהחלט נראה שכדאי להתחתן ובעז"ה תזכו לכפר על העבר ולבנות משהו יפה בעתיד.

בהצלחה