אמירת תחנון בשבת

שאלה:

שלום וברכה אני מבקש לדעת למה חז"ל ביטלו אמירת תחנון בימים טובים ? הרי ממה נפשך ,אמירת התחנון היא חזרה בתשובה ומחיקת החטא ע"י י"ג מידות רחמים וגם בימים טובים יהודי עובר עבירות וזקוק ותהליך התשובה ו"לא היו ימים טובים לישראל כיום כיפור וכו " אם כן אמירת תחנון אף על פי שאנחנו מזכירים עוונות היא משמחת וטובה שעל ידה הצלחנו לחזור בתשובה על חלק מעוונותינו. תודה

תשובה:

עצם העיסוק בוידוי ובתשובה מצער את האדם ומראה לו כמה רחוק הוא מהבורא וכו', ולכן זה לא נעשה בשבת וימים טובים, אגב אפילו ביום כיפור כשחל בשבת נמנעים מאמירת אבינו מלכנו וחלק גדול מהסליחות הנהוגות אצל בני אשכנז! יהודי זקוק לתשובה אבל יכול להמתין למוצאי שבת..