קרע קצת מדף של ספר של אחר

שאלה:

שלום וברכה, ביוה"כ בטעות קרעתי קצת מתחתית הדף של מחזור אחד מהמתפללים [הקרע היה רק בשוליים ולא הגיע אל הכתב]. המחזור היה כחדש, ורציתי לדעת אם עלי לאתר את בעליו בכדי שימחל. [ניסיתי לאתר אותו, אך התברר שהיו כמה וכמה מתפללים בשם זה, וגם לאחר שאתקשר לאחד הוא לא ידע אם זה הוא..] האם זה נחשב נזק פעוט שא"צ לבקש מחילה?

תשובה:

שלום וברכה,

נזק של קריעה קלה במחזור ואין ירידת ערך למחזור, אין חובת תשלומים על כך. וכמו כן אין צורך לטרוח לאתר את בעליו כדי לבקש את סליחותו.

בהצלחה.