לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פירוש המילה וחסרונן בברכת בורא נפשות

שאלה:

לכבוד הרב כתוב ועשה לי כל צרכי ומצד שני כתוב בורא נפשות רבות וחסרונן זה סתירה

תשובה:

שלום וברכה

זו לא סתירה, "וחסרונן" אין הכוונה שהוא בורא אותם עם חסרונות… הכוונה להיפך שהוא בורא אותם ובמקביל בורא גם את כל מה שהם חסרים, כלומר אוכל בגדים וכו' ועל זה אנחנו מודים בברכות הנהנין, כלומר "שעשה לי כל צרכי"…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש פירוש נוסף יפה מאד (אם כי זהו דרוש ) שהשם יתברך בורא חסרונות לאנשים, כגון קושי פיזי בריאותי או קושי נפשי (צורך לתמיכה ועידוד וכדומה ) או קושי כלכלי, וזהו 'וחסרונן', והסיבה לכך שהשם ברא את זה היא 'להחיות בהם נפש כל חי' כלומר בשביל שאנשים אחרים ימלאו להם חיסרון זה (צדקה, עידוד וכל עזרה שהיא) וכך הם יזכו לחיים עבור עצמם ' וחסרונן, להחיות בהם נפש כל חי'