מעשר כספים לרווחת חסכון של אברך

שאלה:

שלום וברכה בני אברך, מתפרנס מישכר וזבולון איתי.ואשתו עובדת חלקית. אינו עני.ח"ו. נכנס לי סכום גדול, שאתרוב המעשר אני מעביר לישיבה חשובה, לאברכים. האם אפשר לתת חלק מהמעשר מתוך הסכום הגדול לבני האברך ( 7 ילדים בלע"הר). לרוחותו או לעתיד כחסכונות. תודה רבה.

תשובה:

לפי מה שאתה מתאר ודאי אפשר לתת לו, הרי הוא מתפרנס מצדקה ממך ויש לו משפחה מבורכת. אבל אם זה לחסכונות זה כבר משהו אחר, יש להעמיד לו קרן בגמ"ח הלוואות שבינתיים הכסף ינתן כהלוואה לנצרכים, וכשהבן יזדקק לו לחתונת ילד וכדומה, הוא יוכל לקחת את הפקדון מהגמ"ח.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    בכ"ג תשרי השבתם לי, לגבי" מעשר כספים לרווחת חסכון של אברך" יש"כ ותודה רבה.
    שאלתי האם ניתן להלוות את הסכום,במקום לקרן גמח , לישיבה,
    הישיבה מתחייבת להשיב החל מ …. בהודעה מוקדמת של ….חודשים?
    או שדווקא גמ"ח.?

    תודה רבה