הדלקת נר נשמה באמצע יום טוב

שאלה:

ב"ה שלום ככול שידוע לי יום פטירתה של שרה אימנו א' תשרי א' תשרי יוצא חג שני של ראש השנה בו מותר להדליק אש מאש רציתי להדליק בא' תשרי לאחר הנר של יום טוב שהודלק מאש לאש, גם בנוסף נר לשרה אימנו מאש לאש. אבל נאמר לי שאין מדליקים נר ביום טוב שלא לצורך. האם אפשר להתיר בכל זאת לאחר הדלקת נר שני של ראש השנה מאש לאש להדליק מאש לאש לשרה אימנו למרות שאין מדליקים נר שלא לצורך בחג . הגלל הסיבה שזה היום שלה א' תשרי

תשובה:

א' תשרי הוא החג הראשון של ראש השנה ולא החג השני! כך שהשאלה מקורה בטעות…

על עצם הדיון שהזכרת ראה מה שכתבתי בהרחבה כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. עדיין לא קראתי את ההרחבה אבל רוצה לענות … בראש השנה ביום ראשון כט אלול 29.9.2019 למיניינם בשעה 18:07 הדלקנו כל עם ישראל נר של יום הזכרון הכוונה חג ראש השנה נכנס.
    למחרת א תשרי בשעה 19:04 שוב הדלקנו נר של יום טוב בפעם השניה מאש לאש.
    כך שהשאלה לא טעות

  2. בעם ישראל היום מתחיל מהלילה, כלומר כשמדליקים את נרות החג בערב ראש השנה לפני כניסת היום [כ"ט אלול אחה"מ לפנות ערב], זה כבר נרות של א' בתשרי כמו ביום שישי שמדליקים לכבוד שבת, ואז ניתן להדליק גם את הנר נשמה.

  3. זה מאוד ברור… כיון שיש דיון האם נר כזה נחשב נר בטלה, לכתחילה יש להמנע, ומי ששכח, אם מדובר ממש בהורים שיש לו צער מהשכחה וגם מניעת כבוד ההורים יש לסמוך להקל, אבל במקרה שציינת אין להקל.