עזרה לנערה שנפלה ברחוב

שאלה:

לילה טוב כבוד הרב, גבר שהיה ברשות הרבים ונפלה לידו נערה, האם מה דאמרינן 'מי שרואה אישה שטובעת נקרא חסיד שוטה' זה דווקא במקרה שיהיה שם חשש מוות ודאי או גם כאן(שעם הרבה מאמץ מיצידה היא אולי יכולה לקום אבל מסתמא עם הרבה כאב…) אולי בכל זצריך לסייע לה כי שאר האנשים הם קצת בריחוק מקום יותר מהגבר ולכאורה בינתיים יש בושה לנערה שנשכבת על הקרקע וגם מי אמר שתיגש אליה אישה אולי יבוא גבר?

תשובה:

בודאי יש לסייע לה, כמובן בעדינות ובצניעות ככל שניתן.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לא מובן
    מה נפשך פיקוח נפש ודאי מותר
    לא פיקוח נפש ודאי אסור
    ומה יקרה אם תחכה כמה זמן עד שתעבור אשה
    השאלה לא נשאלה על שעה 3 בלילה אלא באופן כללי ומה ההיתר הגורף
    והתינח אם צריכה סיוע קל לאוחזה בידה ע"ג בגד אבל לסיעה ממש בהרמת גוף לא ימלט מהרהור

  2. כאשר זה אינו מגע של חיבה לא צריך להגיע למצב של פיקוח נפש. ובהחלט לא מדוייק לומר שלא ימלט מהרהור, הכל תלוי בנסיבות.