עבודת כהן גדול ביום הכיפורים

שאלה:

שלום, … וּשְׁלשָׁה מָנִים יְתֵרִים שֶׁמֵּהֶם מַכְנִיס כּהֵן גָּדול וְנוטֵל מֵהֶם מְלא חָפְנָיו בְּיום הַכִּפּוּרִים. וּמַחֲזִירָן לְמַכְתֶּשֶׁת בְּעֶרֶב יום הַכִּפּוּרִים כְּדֵי לְקַיֵּם מִצְוַת דַּקָּה מִן הַדַּקָּה. שאלתי: הכיצד כ"ג נוטל ביום הכיפורים, ומחזיר בערב יום הכיפורים. וכי ערב יום הכיפורים לא בא לפני יום הכיפורים. אשמח להבהרת טקסט זה.

תשובה:

שלום ידידי

ברור שהכוונה כאן בסדר ההפוך… וללמדנו בא, שאף שכל יום היו שוחקים את הקטורת הדק, בערב יום הכיפורים היו שוחקין אותה הדק היטב היטב הדק, כדי שתהיה ביום הכיפורים דקה מן הדקה.