ספר הפטרות שנפל

שאלה:

בס"ד, שלום לכם, אמש בחגיגות שמחת תורה בבית הכנסת, מישהו הביא ספר תורה לתיבת החזן ובשוגג נתקל בספר תורה (קטן, של הפטרות בלבד) והספר הקטן נפל מהספסל שבתיבת החזן, לרצפת תיבת החזן. מייד הרימו אותו והחזירו אותו לספסל. מה עושים במקרה כזה?. (האם יש הקלה עקב כך שזה ספר הפטרות ולא ספר תורה?..) היו כמה אנשים שראו את המקרה, רב בית הכנסת היה עסוק בקריאה או משהו כזה, לא בטוח שהוא שם לב, או שיידעו אותו על כך. תודה, דוד.

תשובה:

שלום וברכה

ספר הפטרות, אפילו אם הוא כתוב על קלף כספר תורה אין דינו אלא ככל ספרי הקודש, כמו חומש וכדומה, לכן גם נהגו בשמחת תורה לתת לילדים הקטנים לרקוד עם ספרים אלו ולא חששו. לכן מרימים ומנשקים ואין צורך לעשות מעבר לכך דבר.

ערב טוב.