הסיח דעתו מלהמשיך להתפלל ונודע לו שרשאי להמשיך

שאלה:

מי שעקר את רגליו באמצע שמונה עשרה ע"מ להתחיל להתפלל מחדש בגלל טעות ושוב נזכר שעפ"י הדין יכול להמשיך האם חשיב הפסק אפילו שלא שהה כדי לגמור את כולה? (כגון שכח משיב הרוח ושוב נזכר שכיון שאמר מוריד הטל א"צ לחזור)

תשובה:

מסתבר שודאי עליו להתחיל מתחילה, שהרי בודומה לכך מצינו כמה פעמים בהלכה, שלמשל אדם ששכח יעלה ויבוא, אם לא עקר רגליו חוזר רק לרצה, אבל אם עקר רגליו, אף שלא שהה כלל, כיון שכבר סיים והסיח דעתו עליו לחזור לראש, ממילא גם כאן הוא כך לכאורה.