מלווה שנפטר לאחר שהזיק ללווה

שאלה:

שלום וברכה! שאלתי לכבוד הרב! מלווה הלווה כסף ללווה פלוני, המלווה גרם ללווה נזק ממשי ורציני בלתי הפיך שגרם ללווה להוצאות רפואיות כספיות גדולות למשך כל ימי חייו לצמיתות.לאחר כמה חודשים המלווה נפטר, היורשים תובעים את כספי ההלוואה שהיא נמוכה מאד מסכום הנזק שהמלווה גרם ללווה.הלווה תובע שכספי ההלוואה, ישמשו כפצוי סמלי לנזק שגרם המלווה ולא יוחזרו ליורשים. והאם הלווה יכול לקבל תוקף של פסק דין בתביעה בדין תורה שיפטור את הלווה להחזיר ליורשים את כספי ההלוואה. תודה רבה על התשובה! שלמה.

תשובה:

שלום וברכה,

לווה שטוען שהמלווה חייב לו עבור נזק שגרם לו, רשאי לעכב את פירעון החוב, עד שילכו לדון בבית דין האם יש בסיס לטענת הלווה, והאם יש לקזז את חוב ההלוואה כנגד חוב הנזק. והלווה לא יכול להחליט מעצמו שפטור, אלא יש לדון על כך בבית דין. ועד שדנים בבית דין יכול לעכב את הפירעון.

בהצלחה.