מוקצה בארון

שאלה:

הרב האם מותר בשבת שהפתילים של הציצית דבוקות להפריד אותם ניראלי ששאלתי את השאלה הזאת אבל אני לא זוכר והאם מותר להכניס את התהילים ולהוציא מהארון גם שאני יודע שיש שם פאלפון או משו האם מותר לשים שם את התהילים ולקחת אחרי זה ?

תשובה:

מותר להפריד כי לא מדובר בקשר אלא זה סתם הסתבך מעט אחד בשני.

מותר להכניס ולהוציא את התהילים בארון, את זה כבר שאלת הרבה מאוד פעמים… אבל אם זו מגירה זה תלוי מה תוכנה, ואם דברי ההיתר יקרים יותר מהטלפון, לכן תוציא את זה לפני שבת.