ליל הושענא רבה

שאלה:

שמי שירלי ואני מרגישה צורך להוסיף שם. אני מרגישה שהחיים שלי תקועים ואני לא מצליחה להשיג את השאיפות שלי. אני פשוט מרגישה תקועה שום דבר לא מצליח לי ואני תמיד מרגישה נפשית ואנרגטית רע אני יודעת שהכל משמים אבל זה גובל בקושי שקשה לי לעמוד בו. העם אני צריכה להחליף שם או להוסיף?

תשובה:

חשוב להבין! כשקשה לנו זה הכל נסיון מאת ה'! ועתה נחשוב: בורא העולם מנסה אותנו כי הוא רוצה לראות מאיתנו משהו, האם יתכן שזה מה שהוא רצה? שנחליף את השם? לא הגיוני… הוא רוצה שנתחזק בשמירת המצוות, באמונה בו ובהנהגתו התמידית, בבטחון שיעשה טוב וכו' וכו', אם כן כך היא הדרך לזכות לכל הישועות, הערב הזה הוא ערב גדול מאוד, ליל הושענא רבה! יש סגלה מיוחדת להרבות הלילה באמירת תהילים ובתפילות לה' יתברך, ננצל הזדמנות מיוחדת זו, נתפלל לה' ונקבל איזו קבלה של חיזוק, ובזכות זה נראה בעז"ה ישועות בכל התחומים.

פתקה טובה!