הפקת שיר חילוני

שאלה:

האם מותר להפיק שיר חילוני המיועד לקהל יעד חילוני? האם אין בכך משום החטאת הרבים כמבואר בשו"ע או"ח סי' שז סט"ז? היכן עובר הגבול? , כאורה שיר אשר יש בו תוכן של פריצות וחשק שמגרה יצר הרע נראה פשוט שאסור. אבל אם מדובר על שיר המעלה כל מיני תובנות על החיים? ומה הדין בשיר מצחיק? האם יש לאסור מדינא משום מושב לצים? איפה עובר הגבול? אשמח למקורות.. תודה רבה!

תשובה:

תובנות על החיים אם אין בהם משהו שסותר ליהדות אין בזה כל בעיה, וגם שיר מצחיק זה לא בהכרח קלות ראש, הבדיחה מותרת ולעיתים חיונית כדי לשמוח ולשמח, שמחה אינה בהכרח קלות ראש, לכן הכל לפי הענין. אינני רואה לאיזו נקודה כאן אתה זקוק למקור?