מסופק אם אמר יעלה ויבוא בשמונה עשרה

שאלה:

מסופק אם אמר יעלה ויבוא של חוהמ בערבית של מוצש. האם חוזר?? נוהג כספרדים.

תשובה:

שלום וברכה

אם היה מסופק מיד ולא לאחר זמן, ובזמן תפילת שמונה עשרה לא היה בדעתו לומר, יש להניח שאכן לא אמר יעלה ויבוא וצריך לחזור ולהתפלל [ויתנה שאם אינו חייב בכך תהיה תפילת נדבה], אבל אם נזכר מכך לאחר זמן מרובה, אין לחוש, וכן אם זכר בתחילת שמונה עשרה שצריך לומר יעלה ויבוא היקל בס' מור וקציעה בסי' קח שאינו צריך לחזור ולהתפלל.

פתקא טבא!