לסרב לעלות לחתן תורה בשמחת תורה

שאלה:

בס"ד. האם מותר לסרב להיות חתן תורה?תודה.

תשובה:

מועדים לשמחה

האיסור לסרב לעלייה נאמר באופן שקראו לאדם בשמו לעלות לתורה והוא אינו עולה, אבל מה שמדברים על כך לפני החג והוא מסרב אין בזה כל איסור.

אמנם זכות גדולה וסגולה מיוחדת היא לעלות לחתן תורה, ואם זה לא כרוך בהוצאה יתירה מידי כדאי לנצל את ההזדמנות!

פתקא טבא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד.עם כל הנטיה העזה לסרב לקבל כבוד כזה, נאלצתי לקבל, כשבמוחי מסתובבת המלצתכם על הזכות הגדולה שבזה. תודה רבה ויישר כח. תזכו לשנים רבות נעימות וטובות.