נזקי רוח בסוכה שהתפרקה והזיקה

שאלה:

ברוחות החזקות שהיו סוכתי עפה והתפרקה (היא היתה חזקה ויציבה – בכל אופן לרוחות מצויות ואף יותר) כשהסכך עף הוא פגע ברכב שחנה בסמוך (במקום שאינו מיועד לחניה). 1. האם יש עלי חובת תשלום על הנזק? 2. באם כן, אני יכול לדרוש ממנו להפעיל את הביטוח שלו ולשלם רק את סך ההשתתפות העצמית? (הפעלת ביטוח גורמת לכך שפעם הבאה שהוא יעשה ביטוח עלות הביטוח תהיה לו יותר יקרה)

תשובה:

שלום וברכה,

נזקים שבאו מחמת רוח שאינה מצוייה (הרוחות שפקדו אותנו בימי חג הסוכות היו רוחות שלא מצויות כלל בעונה זו) אין חובת תשלומים. ולכן אינך חייב לשלם על נזקי הרכב שניזוק מהסוכה שלך.

בהצלחה ומועדים לשמחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח לרבנים.

    האם נזק כזה זה נקרא גרמא ויהיה חייב בדיני שמים? (לכאורה נראה שגם גרמא אין פה)
    או כיון שזו רוח שאינה מצויה בנדון כזה, גם בדיני שמים יהיה פטור?