זמן צאת הכוכבים

שאלה:

האם ק"ש במוצא"ש חייב ליקרוא רבע שעה אחר שקיעה כמו שמרן כתב שיקרא מיד בצאהכ או שלא נורא כיול שעוד כמה דקות תפילה? תודה רבה

תשובה:

המנהג במוצאי שבת לאחר תפילת ערבית 35 דק' לאחר השקיעה ויש מאחרים עוד, כדי להוסיף מחול על הקודש וכדי שלא יבואו לעשות מלאכה. למעשה לא רק במוצאי שבת אלא בכל יום לא כדאי למהר כל כך, שהרי יש מחלוקת מתי צאת הכוכבים, יש אומרים 13.5 דק' לאחר השקיעה, ויש אומרים 18 דק' לאחר השקיעה, ויש אומרים 22 דק' ויש אומרים 35 דק' ויש אומרים 72 דק', לכן בכל מקום של בני תורה לעולם לא יתפללו ערבית אלא לפחות 20 דק' לאחר השקיעה, והמחמיר להתפלל חצי שעה אחר השקיעה תבוא עליו הברכה.