ביטול תספורת בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה מועדים לשמחה. אדם שקבע תור אצל ספר בחול המועד ולא ידע שהדבר אסור או ידע. ולאחר מכן ביטל את התור. האם צריך לספוג את הנזק של הספר או לא בגלל שהוא מספר באיסור? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה,

קביעת תור לא מחייבת פיצוי כספי. דהיינו, אדם שקבע תור להופיע בזמן מדין מחוסרי אמנה, אבל אם לא הופיע לא חייב תשלום על כך, כדין שוכר פועל וחזר וביטל את הפועל, שאין עליו אלא תרעומת.

ולפ"ז אם מדובר באיסור אין על כך גם איסור של מחוסרי אמנה ויכול לבטל את התור, ולא להכשיל את עצמו ואת הספר באיסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלג סעיף א.