שריית עדשות מגע בשבת בתמיסה המיוחדת להן

שאלה:

בס"ד, מה הדין באדם המרכיב עדשות מגע רכות, האם יכול לשרותן בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

דעת רבים מפוסקי זמנינו שאסור להשתמש בתמיסה שיש בה חומרי נקיון כמו רניו בשבת, אלא רק להשתמש בתמיסת מי מלח בלבד, יש כזו יעודית לשבת בכל בתי המרקחת בריכוזים החרדיים.

מקורות:

עי’ ארחות שבת (ח”א עמ’ תקנז ואילך) מאמר הרה”ג רי”מ רובין ותשובת מרנן הגרי”ש אלישיב והגר”ש ואזנר זצ"ל שיש להחמיר בזה, אמנם דעת מרן הגרש”ז אויערבאך והגר”מ שטרנבוך כנראה להקל [עי’ קובץ אור השבת חי”ז עמ’ י, תשובת הגרמ”ש, וספר תורת המלאכות ח”ג עמ’ קמב דעת הגרש”ז], וע”ע שו”ת שערי ישר (להרה”י ר”א חנניה, ח”ב סי’ מד) שהביא כן בשם כמה מהפוסקים, וכן האריך בזה בשו”ת ישיב יצחק (ח”ב או”ח סי’ יג), מכל מקום כבר התקבל לאסור, בפרט שעל פי חוות דעת מומחים אכן יש כאן בליעה של החומר בעדשה, ואין להקל אלא במקום צורך גדול ובשעת הדחק, אך לכתחילה ודאי יש להעדיף לנקותם במים בלבד.