לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קניית מקומות לימים נוראים מכספי מעשר

שאלה:

לכבוד הרב האם אפשר לשלם לבית כנסת על מקומות של יו"כ ור"ה ממעשר?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בחוב המוטל עליך, והמחיר הוא סביר בהתאם לשוק, לכאורה אין לפרוע חוב זה ממעשר. אמנם לגבי מקומות קבועים שקונים בסך רב ואעפ"כ הם לא שייכים לגמרי לקונה, ואם יעזוב את בית הכנסת אין לו זכות בהם, הורו רבים שמותר לקנות מכספי מעשר [כן הורה לי הגר"צ ובר שליט"א חבר בד"ץ שארית ישראל ורבה של שכונת נוה יעקב בירושלים], כאן שהסכום מועט יחסית ומותאם לשוק לא נראה להקל.