גילוח השפם בחול המועד

שאלה:

בס"ד,
לא הספקתי לגלח את השפם בערב הרגל משום טורח בסוכה ממש עד לכניסת החג.(שנה ראשונה שבניתי) לא עשיתי כן מתוך זלזול. ועתה, אני חתן בשנה הראשונה, לאשתי יש צער בשפם שלי. ונפשי בשאלתי האם אפשר לקצר את השפם באופן בייתי באופן שאינו מלאכת אומן.

תשובה:

שלום רב,

איסור גילוח בחול המועד אינו קשור כלל למלאכת אומן אלא תיקנו חז"ל שיש להתגלח לפני החג וכדי שלא ידחו את ההסתפרות או הגילוח הזה אסרו להתגלח בחול המועד. בסי' תקלא סעי' ג' כתב השו"ע שאפילו מי שהיה אנוס ולא יכל להתגלח לפני החג אסור לו להתגלח בחול המועד, וביאר המשנה ברורה שם שאילו יתירו להתגלח למי שהיה אנוס יבואו להתיר גם למי שאינו אנוס. ורק אנוסים מפורסמים שידועים לכל כמו מי שיצא מבית האסורים באמצע החג וכד' התירו לו להתגלח לחול המועד.