לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שליח ציבור הרמת העקב בקדושה

שאלה:

שאלה הלכות שליח ציבור ידוע ששליח ציבור יצמיד שתי רגליו כל החזרה .השאלה בקדושה מותר לשליח ציבור להגביה עקביו .בבקשה אם יש מקורות .

תשובה:

אינני יודע לומר מקור, אבל ברור שמותר לו כך לעשות, הרמת העקב אינה סתירה לעמידה רגל ישרה. הרי גם אנחנו בקדושה צריכים לעמוד ברגל ישרה כמו בשמונה עשרה ואעפ"כ כך עושים…

אגב המקור למנהג הרמת העקב אינו ברור כל כך… בשו”ת אז נדברו חי”ג סי’ לב אות ג’ כתב שאין לזה מקור, ואנו אין נוהגים כן. כנראה שיש לזה מקור כל שהוא אולי עפ”י הקבלה, ראה בשו”ת שיבת ציון ח”ב עמוד קטז שכתב הגרב”צ מוצפי שליט”א שאביו הצדיק המקובל רבי סלמן מוצפי זצ”ל היה נוהג לעשות כן ואף הורה לתלמידיו לעשות כן. וראה עוד בשו”ת רבבות אפרים ח”ג סי’ סא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה יש בילקוט יוסף מהדורת תשסד תפילה כרך ב סימן קבה הערה אין לי את הספר כנראה שם כתב את המקור מועדים לשמחה אני כשליח ציבור לפעמים לא מרים את עקביי אני רואה שיש שמרימים כשליחי ציבור דעתי שהיא טעות לא הערתי אבל לומדים ישר כוח