לימודי תיכנות בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב אני לומד תכנות עצמאית מהבית על ידי צפייה בקורס וידאו מוקלט בימות החול. הייתי רוצה להמשיך גם בחול המועד. אני לא מתפרנס מתכנות כרגע אך רוצה בעתיד. אם מטרות הלימוד שלי הן כדי להחכים וגם כדי להתפרנס מתכנות בעתיד, וגם כדי להצליח במבחן בנושא תכנות. – האם מותר לי לצפות בסרטי הקורס? – האם מותר לסכם את החומר במחשב? תודה וחג שמח

תשובה:

אין לעשות זאת בחול המועד, זה בודאי כרוך בתרגילים שהם נחשבים "מעשה אומן", ולא כסתם הקלדה במחשב שהיא מעשה הדיוט. וגם בסתם הקלדה במחשב לא הייתי מיקל כשאין בזה כלל צורך המועד.

מועדים לשמחה