קול מלאכותי באשה- ערוה?

שאלה:

שלום וברכה יש בידי מנגינה נאה מאוד ללא מילים, של כינורות וכד', שנוצרה ע"י אורגן (סינטיסייזר). יש לי אוזן מוזיקלית, ואני שם לב שבמהלך השיר מדי פעם למשך כמה שניות השתמש היוצר בקולות מקהלה מלאכותיים שמובנים באורגן. הקולות הללו כמעט 'נבלעים' בתוך הצלילים אבל אפשר להרגיש אותם. האם מותר לשמוע את המגינה מצד קול באשה ערוה? הערה: קול מקהלה מלאכותי נוצר בצורת כזו: בעל האורגן מקליט צליל אחד של מקהלה ומכניס אותו לאורגן. ועכשיו אם המנגן ילחץ על תו גבוה זה ישמע כמו נשים, ואם ילחץ על תו נמוך זה ישמע כמו גברים.

תשובה:

כיון שלא מדובר בקול אמיתי של אשה, הכל תלוי אם זה מביא להרהור עבירה או לא, ואם זה לא גורם לכך אין איסור.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה.
    אם זה תלוי בהרהור, אז לא ברור לי, כי רוב שירי הנשים המוקלטים לא גורמים לי הרהור, האם יהיה בזה היתר?

    אשמח להבהרה, כי יש שני מובנים להרהור:
    א- לראות בדמיון אשה ח"ו
    ב- הנאה

    תודה רבה וחג שמח

  2. מה שכלול באיסור שקבעו חז"ל לא ניתן להחלטה שלנו אם גורם הרהור או לא, ולא לזאת כוונתי! מה שאמרתי שכיון שלא מדובר בקול אשה אלא בקול מלאכותי, אין טעם לאסור אלא באופן שזה עלול לגרום לאיסור.

  3. נניח ואדם יושב ו'מנגן' במחשבתו שירה רגילה של אשה. שזה גם דבר מלאכותי כי הרי אין אשה לפניו. האם זה יהיה מותר או שזה הרהור אסור?
    אם זה אסור, מה ההבדל בין זה ובין קול מלאכותי של אשה באורגן שלא תמיד אסור?