עישון קנביס רפואי ביום טוב

שאלה:

האם אפשר לעשן [לפי השיטות שמותר לעשן ביום טוב ] קנביס רפואי לצרכי רפואה, ושלא צרכי רפואה, ביום טוב? או שזה יותר חמור מסיגריות? [כידוע עכשיו הרבה רגילין בזה]

תשובה:

קנביס רפואי לכל הדעות אינו דבר השווה לכל נפש, ואין היתר לעשנו ביום טוב אלא באופן שמותר לחלל יום טוב לצורך אותו חולה. ואגב, אין לעשן ביום טוב בזמנינו כלל, זו הנחייה גורפת של כמעט כל פוסקי זמנינו ומי שמעשן שוגה לגמרי!