לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתי נחרב בית ראשון?

שאלה:

כבוד הרבנים, לאחרונה, הייתי בויכוח עם יהודים שהתנצרו על הנושא של חורבן בית ראשון. כולנו יודעים שזה קרה בשנת 586 לפני הספירה. אבל, לזרמים מסוימים כגון "עדי השם" שמרכזם בתל אביב וסביבותיה, הם טוענים שבית ראשון נחרב בשנת 607 לפני הספירה. הטענה הזאת נוצרה כדי לעוות את האמת ולנסות להשתמש בשנת חורבן ירושלים כרכיב מרכזי בפענוח הנבואה בספר דניאל פרק ט' שבטעמם מתייחס לישו. בבקשה, מה הן השיטות שלנו בקביעת תאריכים לאירועים חשובים כגון חורבן בית ראשון? אשמח אם תוכל להסביר את עמדתנו בנושא הזה.

תשובה:

אני לא כל כך בקי בנושאים אלו, אבל ברור בספרי חז"ל כמובא בסדר הדורות שבית המקדש הראשון נחרב בשנת ג' אלפים שלח, וזה מרומז היטב בדניאל פרק ג' כמובא במלבי"ם שם, לפי זה אם אינני טועה בחשבון זה 423 שנים לפני הספירה…

חג שמח.