לנדור בשביל שלוות הנפש

שאלה:

שלום רב אני מתמודד עם חרדה כפייתית. זה אומר שאני עושה שוב ושוב אותם הדברים וחרד על כל מיני דברים שאינם חשובים כלל. אין מדובר בדברים שהאדם הרגיל היה חושש אליהם, כמו למשל, באיזו צורה יש לסדר כלי מסויים על השולחן וכדומה. אני מקבל טיפול ועזרה מקצועית בנושא כבר כמה שנים עם הטבה מסויימת. שאלתי היא האם מותר לי לנדור על דברים ספציפיים שלא אתעסק בהם. למשל – הנני נודר שלא אתעסק יותר הערב בסידור השולחן לפני השינה. אני יודע בבירור שאם אנדור – לא אפר את הנדר, מאחר ואני מודע לחומרת הפרת נדרים וזה חזק יותר מהחרדה הנ"ל. אם לעניין חרדה ושלוות נפש בלבד, לא הייתי מעלה שאלה כזו אך מאחר ומדובר בקיום התורה ממש (שינה בזמן על מנת לקום לתורה ותפילה, גמילות חסדים וכיו"ב) אני מעלה שאלה זו. בתודה

תשובה:

לא. אל תתעסק עם נדרים בכלל. חלילה אם פעם תעבור בכל זאת על הנדר בעקבות החרדה שלך זה חמור מאוד.

תנסה למצוא פתרון אחר, כמו קנס כספי לצדקה בלי נדר כמובן.

חג שמח ורפואה שלמה.