פעילות מבצעית בימי חג הסוכות

שאלה:

חייל הנשלח לפעילות מבצעית, ויש סיכוי שאינו ימצא ארבעת המינים בימי הסוכות מה יעשה? ומה יעשה לגבי אכילה בסוכה? זאת אומרת יש אפשרות לנסות להשיג אך לא בטוח. אני מאוד מצטער על כך שאיני יכול לקיים את המצווה אך מאידך שמח על היותי ממלא את תפקידי

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בפעילות הכרחית שיש בה ענין של פיקוח נפש, הרי שברור שאתה פטור מן הסוכה וממצות ארבעת המינים, אבל אם זה לא הכרחי או שיש דרך כן לקיים את המצוה יש לעשות כל מאמץ ולא לבטל את המצוה, תתייעץ עם הרב הפיקודי באופן ספציפי על המקרה שלפניך.

בהצלחה רבה ותחזרו לשלום!