צילום במטע פרטי

שאלה:

שלום וברכה, אני צלמת ילדים,שמצלמת בשטח של מטע/פרדס , לאחרונה התעוררה אצלי שאלה האם לא מדובר בגזל/השגת גבול? האם מותר לי להכנס לשטח המטע ולצלם שם? אין לי מושג מי הבעלים או איך לבקש את רשותו..כמובן מדובר על שהיה לצורך צילום בלבד תוך שמירה שלא יקטפו, ולא יגרמו נזק.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור של השגת גבול לצלם את המטע. אמנם להיכנס לשטח פרטי פעמים ויש איסור גזל. ולכן יש לבדוק כל מטע לגופו, האם הבעלים מקפידים שלא ידרכו שם בני אדם ולא תיכנס רגל זר. במקום שגדור ולא מרשים להיכנס – אסור. ובמקום שיש רשות להיכנס לשם, מותר גם לצלם ילדים, ובלבד שישמרו עליהם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לבחון את המציאות ולשער האם מדובר במטע שמקפידים או שגדור או שיש שלט שאוסר להיכנס. ויש מטעים שלפי הנראה לא מקפידים שבזה יש להקל.