מציאת טבעת זהב בחנות

שאלה:

שלום, מצאתי טבעת זהב עם יהלומים בפתח של תא הלבשה בחנות, מיד אמרתי לאישה שהיתה באותו תא מדידה שיש טבעת ברצפה, היא ענתה לי שזה לא שלה והתעלמה. כשיצאה מהתא הרמתי את הטבעת והבנתי שהיא כנראה יקרה. (לא רציתי להשאיר למוכרת כדי שחלילה לא יקחו לעצמם) כשיצאתי מהחנות, התקשרתי לחנות עצמה עמ"נ להשאיר את המספר שלי שאם מי שאבד לה תתקשר לחנות שיתנו לה את המספר שלי. לא ענו לי במשך יומיים. התקשרתי להנהלת הקניון ושם השארתי את הנייד שלי (הם אמרו שבד"כ יש אצלם פינת אבדות אבל היה מוצש ולא ידעתי וכבר לא חזרתי לשם) ופרסמתי בפייסבוק בכללי ובקבוצה של ירושלים. מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

טבעת שנמצאה ואין בה סימן הרי היא של המוצא. ולמרות שנמצאה בתוך חנות, אינה שייכת לבעל החנות אלא למוצא.

אם יש סימן צריך להכריז. עיצוב ייחודי של תכשיט נחשב סימן. אבל עיצוב קלאסי/ רגיל אינו סימן.

בהצלחה.