חיתוך נייר טואלט ונייר כסף בשבת וחג

שאלה:

בס"ד, מה הדין לגבי חיתוך נייר טואלט בשבת? וכן אדם שלא חתך מראש נייר כסף לתבנית אפיה מה יעשה ביו"ט?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לחתוך נייר טואלט, אלא שהקלו בזה במצבים מסוימים כאשר לא אין לו נייר מוכן ולא עליו מוטל היה להכין ויש בזה משום כבוד הבריות שאינו יכול להשאר כך… ואז יחתוך שלא במקום הנקבים ובשינוי.

כמו כן אסור לחתוך נייר כסף או מפת ניילון בשבת משום איסור קורע. כמו חיתוך נייר ובזה אין שום צד קולא בשום מצב. וראה ס’ ארחות שבת ח”א פרק יא הערה לב, שלדעת רוב הפוסקים איסור קורע באופן זה הוא מדאורייתא, ולא רק מדרבנן, משום שיש בכך תיקון ולא קילקול. וראה בהרחבה בענין זה בביאור הלכה סי’ שמ.