ברכת לישב בסוכה בביקורים בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה מה הדרך הנכונה להתנהל כאשר עורכים ביקורים משפחתיים רבים במהלך חול המועד בנוגע לאכילת הכיבוד בסוכה, והחיוב (באם יש) בברכת לישב בסוכה. האם על עצם הישיבה בסוכה כשמבקרים יש לברך? על איזה מאכלים יש חובה לברך? וכן, לגבי מזונות, גם בביקור וגם בבית, כמה צריך לאכול בשביל לברך לישב בסוכה? כביצה? כמה זה כביצה למשל ברוגלעך ו/או בעוגת טורט רגילה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

למנהג הספרדים, כתב הגר”ע יוסף מברכים רק באכילת פת יותר מכביצה או אכילת מזונות בשיעור ד’ ביצים שזה יותר מ200 סמ”ק. שיעור קביעת סעודה. ומכל מקום גם בפחות משיעור זה, מחמת המחלוקת בדבר, לא יאכל מחוץ לסוכה. בני אשכנז רובם נהגו גם במזונות יותר מכביצה לברך, בצירוף דעת הגר”א שיש לברך אפילו בלי אכילה כלל, ראה משנה ברורה סי’ תרלט.

כביצה לחומרא זה מאה סמ"ק, משהו כמו שלוש רוגלך, לגבי עוגת טורט זה מאוד תלוי בכמות הקמח והאויר.