שלום בית ושמחה בסוכה

שאלה:

שלום כבוד הרב שליט"א, היום יהיה חג ונהיה בסוכה בעלי ואני אצל חמותי, הבנתי שאם יש שמחה כללל החג אז כל השנה שמחה,ואם יש שלום בית ואהבה ורעות,יהא כן כל השנה. אם יהיה ההפך……לא רוצה לדמיין. אנא כבוד הרב,עוצו לי עצה,כיוון שזה מאד קשה לי! מדובר בענין רגיש ובזוג רגיש….. לשתינו כוונות טובות אמיתיות!! אנא עוצו לי עצה להצליח בזה. זה גורלי לחיים ולכל השנה…נכון? אם אפשר בהקדם…:) בכבוד רב ל.ס.

תשובה:

ראשית לא נכון לומר שמה שיהיה בסוכות יהיה כל השנה, אינני מכיר דבר כזה!!! בעזרת ה' בכל מצב אם תשקיעו יהיו לכם חיים טובים ומאושרים מאוד!!! ושנית, עם מחשבה סבלנות ורצון טוב בעזרת ה' תהיה לכם שמחה. חישבו כל אחד מה מפריע לשני ומה משמח אותו, ותשתדלו לא לעלות על מוקשים אלא רק לשמוח יחד.

חג שמח ושנים יפות ונעימות יחד!