צניעות בבית כשרק הבעל רואה

שאלה:

האם מותר לאשה נשואה להסתובב בבית בצורה לא צנועה כי ככה בעלה רוצה והאם אמור להיות הבדל בין החדר שינה לבין שאר הבית כמובן באופן שאף זר אינו רואה מלבד בעלה [אשמח לקבל תשובה למייל תודה

תשובה:

ראשית חובת הצניעות היא גם כשהאדם נמצא עם עצמו, ראה שולחן ערוך סי' ב כמה הפלגות נכתבו שם בענין הצניעות… אמנם כבר כתבו שם הפוסקים שלא הכל חובה גמורה והרבה זה מידת חסידות, אבל שים לב ששם מדובר אפילו על גבר הנמצא לבד בביתו, כל שכן אשה ועוד שהיא נמצאת עם בעלה ועצם הרצון שלו מעיד על הרהורים שאמנם הם באשתו אבל למה להגביר אותם מה שיכול להביא להוצאת זרע לבטלה חלילה וכדומה. וכמה שיבחו חכמים את קימחית שלא ראו קורות ביתה את שיער ראשה, כלומר שאפילו בשעה שהיתה מחליפה כיסוי ראש או רוחצת היתה דואגת לכיסוי מלמעלה, ולכך זכתה שכל בניה היו כהנים גדולים! לכן ודאי אין זו דרך לאשת ישראל ללכת בחוסר צניעות כדי לספק יצרים, הכל עושים בעדינות ובאופן הראוי לבת ישראל. מה גם שחובה להתרחק מכל כיעור ותמיד יתכן שמישהו ידפוק בדלת או יראה מהחלון ואז זה כבר איסור ממש.

חג שמח.