פינג'אן מים על פלטת שבת

שאלה:

האם מותר לפני כניסת שבת להשים פינג'אן עם מים על הפלטה, ובשבת בבוקר להשתמש במים הרותחים לקפה?תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהפלטה נחשבת "כירה גרופה וקטומה" זה מותר, אבל אם לא הרתחת את המים לפני שהנחת על הפלטה יהיה אסור לך להזיז אותם בשבת כדי לא למהר בישולם, רק להסיר בשבת בבוקר ולשתות… לכן עדיף להרתיח קודם וכשזה רותח להניח על הפלטה. וכדי לעשות קצת יותר עונג שבת בבית… תקנה מיחם חשמלי שמכיל 30 כוסות [זה עולה כ150 ש"ח בסך הכל…], יש לו מצב שבת וכך תוכלו לשתות לרוויה הרבה כוסות קפה נעימות וטעימות, בפרט בימי החורף המתקרבים…

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי מיחם אבל אין לי צורך בו כי אנחנו שותים סך הכל 2 כוסות קפה בשבת, לכן אני מעדיף מים על הפלטה.
    ושאלה נוספת:מותר לי להניח סיר עם מים על הפלטה במהלך השבת/לפני השבת, על מנת שיתחממו ואוכל לקלח בהם את התינוק?