סכך שהכוכבים לא נראים דרכו

שאלה:

האם סוכה שלא רואים כוכבים פסולה?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש לעשות את הסכך באופן שיהיה ניתן לראות דרכו כוכבים, אבל גם אם היה הסכך עבה מאוד כמו בית היא כשרה לדינא, ויש שהחמירו ופסלו כאשר הסכך כל כך עבה עד שגשם כלל לא נכנס לתוכה… ויש להחמיר כדבריהם, אבל אם גשם נכנס אין לפסול, ואפילו לכתחילה במקום שקר מאוד בלילה או חם מאוד ביום יש להקל לעשות סכך עבה, ובלבד שיראו דרכו נצנוצי שמש ביום.

מקורות:

ראה סוכה כב ע"א-ב, טור ובית יוסף סי' תרלא ומשנה ברורה שם ס"ק ה, וראה שם בהרחבה אם המדובר על כוכבים גדולים או קטנים הנראים רק בלילה ממש.