התקנת אזעקה בחול המועד

שאלה:

שלום ושבוע טוב, רציתי לשאול לגבי אזעקה של מכונית: יש ברשותנו מכונית שיש בה שימוש גדול וחשוב, ולצערנו השלט של האזעקה נעלמה בימים האחרונים וכל החיפושים עלו בתוהו. ביתניים המכונית ללא אזעקה וללא ההגנה של האזעקה מפני גנבים. אנו צריכים ללכת למוסך להתקין אזעקה חדשה ולקבל שלט. השאלה היא האם מותר ללכת בחול המועד לעשות זאת, ושזה נקרא דבר האבד, ראיתי במועד קטן שכתוב שמותר מפני הגנבים להכניס לביתו את הכלים. והשאלה היא האם מותר ללכת לעשות זאת בחול המועד או שצריך להמתין ואז אולי יש חשש לגנבים, וחו מזה לדאגה כל החג שלא יקחו את המכונית וכו'? תודה רבה מראש.

תשובה:

אם יש חשש אמיתי מגניבה, אתם גרים במקום שמצויים גנבים וכדומה יש להקל, למרות שלפי הידוע לי היום בכלל חברות הביטוח כבר לא מבקשות אזעקה בגלל חוסר התועלת שבדב, אבל אם זה ירגיע אותכם זה גם שמחת חג וגם אולי ענין של דבר האבד… אבל אם תוכלו לסדר את זה היום בבוקר במקום בחול המועד זה הרבה יותר טוב.