מעבר דירה בחול המועד

שאלה:

האם מותר לעבור דירה בחול המועד? (ממש דחוף, לא מסתדר אחכ עם עבודה חדשה שמתחילה יומיים אחכ וכו)

תשובה:

שלום וברכה

יש כמה אופנים בלבד שהתירו בהם מעבר דירה בחול המועד, ויש שכתבו שגם בזה בזמנינו יש להמנע ככל שאפשר, כיון שהמעבר בזמנינו כרוך בפירסום וביטול החג  מאוד מחמת ריבוי החפצים וכל הכרוך בכך…

האופנים שהתירו: מבית לבית באותה חצר; כשבתים פתוחים ישירות לרחוב בלי חצר ושניהם באותו רחוב, ויש שהתירו באופן זה רק במבוי שאינו מפולש; כשדר עתה במקום שגנבים מצויין ויש חשש אמיתי שיגנבו חפציו; גר בבית שאינו שלו ועובר לבית שלו; גר בין גויים ועובר בין יהודים; גר בחדר משותף עם עוד אדם ועובר לבית שרק שלו.

המקרה שלך אינו עונה על הקריטריונים הנ"ל לפי דעתי.

בהצלחה רבה

מקורות:

שו"ע סי' תקלה סעי' א-ב ומשנה ברורה ושאר נושאי כלים שם.