שמיעת קול זמר אחותו

האם מותר לנשים נשואות לשיר בנוכחות אחיהם הנשוי

תשובה:

שלום רב.

מותר.

מקורות:

שו"ת דברי יציב חלק אבן העזר סימן ל"ו, שו"ת אבן ישראל ח"ט סי' ס"ג ובתשובות והנהגות חלק א' סימן קל"ח כתב שאף אם אחותו שרה זמירות שבת אם אין כוונתו ליהנות מקולה מותר. וכן מוכח מהרבה פוסקים, וכשם שמותר להביט ביופיה ולהתייחד עמה אף שהוא דאורייתא וכן קול באשה שהוא מדין הרהור. ובשו"ת באר שרים חלק א' סימן ל' הביא שמועה בשם הגרי"ז מבריסק להקל בזה. וראה גם בספר הליכות שלמה (תפילה) פרק כ' אות י"א בזה.

אמנם בארחות רבינו חלק א' עמוד נ"ה הביא שהחזון איש החמיר בשמיעת זמר אחותו בכל מצב.